Een echt IJslands diner - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Kim Haarbrink - WaarBenJij.nu Een echt IJslands diner - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Kim Haarbrink - WaarBenJij.nu

Een echt IJslands diner

Door: kimhaarbrink

Blijf op de hoogte en volg Kim

03 Februari 2012 | IJsland, Reykjavik

Vorige week woensdag en donderdag was ik vrij en dat was best even lekker na een paar drukke dagen! Dus ook niet heel veel gedaan, wel even wezen shoppen met Margo in Kringlan. Toen we terugliepen van de bushalte naar huis wilde ik omlopen omdat het zo glad was maar Margo zei nee dit kan wel, hier valt het wel mee. Maar natuurlijk gleed ik uit en lag ik op mijn kont! Margo heeft nog even snel een foto gemaakt voordat ze me overeind hielp! Gelukkig moest ik zo hard lachen dat het geen pijn deed, totdat we thuis waren en toen voelde ik het wel... Maarja tis weer over en we hebben nog gelachen ook!

Vrijdag begon ik met mijn 1e van 3 nachtdiensten. Samen met collega Dagny, wat ik wel zo prettig vond. Ik hou al niet zo van het donker en al helemaal niet als ik alleen ben.
Nachtdiensten waren wel erg leuk, vooral gewoon lekker gewerkt en gekletst en gelachen met mijn collega. Ook even wat weetjes uitgewisseld over Nederland en IJsland. Zo vond zij vooral de beschuit met muisjes bij een geboorte erg interressant. Ik vond het grappig om te horen dat IJsland de letters C en Z niet heeft... Ook hebben ze geen woord voor het getrompetter van een olifant... Ze zeggen dan gewoon, als een olifant geluid maakt... klinkt raar toch?! Toen we het over liedjes hadden heb ik voor haar "Altijd is kortjakje ziek" vertaald naar het engels... Ze vond het maar een raar liedje en dacht dat het heel christelijk was ofzo. Ik moet zeggen dat nu ik erover na heb gedacht, ik het ook wel een raar liedje vind.. Wie zingt er nu over iemand die altijd ziek is? Misschien voor jullie niet zo interressant maar wij hebben er erg om gelachen :D

Zaterdag en zondag had ik ook nachtdienst, moet zeggen dat die nachten wel lekker snel gaan! Best veel te doen ook. Bijvoorbeeld: dweilen, receptie sluiten, keukens en badkamers checken en schonen handoeken enz neerleggen, temperaturen van alle vriezers checken, de was doen en als er veel sneeuw ligt moet je het pad sneeuwvrij maken met een shovel. En om 7 uur natuurlijk het ontbijt klaarzetten voor de gasten.
Een van deze dagen ook nog lekker uit eten geweest met Margo :) Lekker mexicaans gegeten.

Maandag was ik vrij en hadden we een meeting op het hoofdkantoor, waar alle boekingen van HI hostels binnenkomen. Hier kregen we een rondleiding en ze gaven een presentatie en uitleg over de verschillende hostels ter wereld en in IJsland. Dat was best leuk om eens te zien, helemaal omdat ik de backoffice toch leuker vind dan de frontoffice. :)

Dinsdag hadden we een meeting op het kantoor van Reykjavik Excursions, een bedrijf waar ze mee samenwerken. Hier kregen we ook een rondleiding en een presentatie over de verschillende tours die zij aanbieden. Ik wist daar al wel wat van omdat ik bij mijn vorige stage (Askja) ook al tours bij hun heb geboekt. Maar toch was het leuk en na afloop van de presentatie kregen we broodjes en konden we vragen stellen. Daarna moest ik terug naar het hostel want er moest gewerkt worden. Ik deed met avondshift samen met Elisabet en dat was erg gezellig! 2 gasten uit Engeland en Australie kwamen ons nog even entertainen met een "magic trick" erg leuk!

Op woensdag heb ik gewoon weer een avonddienst gewerkt en op donderdag had ik eigenlijk ook avonddienst maar omdat we met het werk een "Þorrablót" diner hadden hoefde ik maar tot 20 uur te werken zodat ik mee kon. Bij dit diner eten ze bijvoorbeeld... schapenhoofd, schapenballen, gedroogde vis, verrotte haai en nog meer van dit soort dingen. Natuurlijk had ik daar erg veel zin in :s Bah werd al misselijk bij de gedachte alleen. Maarja je bent in IJsland dus dan hoort het erbij? Ik ben begonnen met de gedroogde vis (want dat was het minst erg zeiden ze). Nou het was keihard en echt vies! Dat was geen goed teken want dat was het minst erg..! Daarna heb ik iets van gerookt schapenvlees geproeft wat ik ook gewoon echt niet lekker vond! Als laatst heb ik de verrotte haai geproefd, dit stinkt! Bah! Ik heb het in mijn mond gedaan en heel snel gekauwd en doorgeslikt met een paar slokken bier er achteraan. Kan niet eens echt goed uitleggen waar het naar smaakt... Maar lekker was het niet! Het was wel een hele grappige en gezellige avond. Als afsluiter zijn we met een paar collega's nog even naar een salsa bar geweest maar dat was niet echt mijn ding :D

Vanmiddag/vanavond nog werken en dan lekker weekend! Heb vanaf vandaag nog maar 4 weken hier... Dus ik moet nog van alles gaan doen en gaan zien!

• 03 Februari 2012 - 11:55

Jill:

Yes weer de eerste :P
    Wat ben je tog ook een vies kind!
    BAH!
    Over een maand hebben we een flink feestje:)
    Maar geniet er nu nog maar ff van!
    xxx

• 03 Februari 2012 - 12:09

Denise:

Hey Kim,

Echt stoer dat je het gegeten hebt! Ik weet niet of ik dat gedaan had.
    Het is idd nog 4 weken dus geniet er nog van !

Xxx Denise

• 03 Februari 2012 - 12:18

Anja[ Margo S Mams]:

het word voor jou al weer aftellen margo zal t niet leuk vinden als je vertrekt dus doe nog maar veel dingen samen geniet er nog van xx

• 03 Februari 2012 - 12:19

Leonie:

Hey schat,

wel raar dat je dat schapenvlees niet lustte. Kebab eet je ook;)
    Wel stoer van je dat je het toch geprobeerd hebt.
    Ik moet nog 12 dagen werken voordat je terug komt:)
    Het aftellen is begonnen!!

Dikke kus

• 03 Februari 2012 - 12:51

Mam:

Hey kippetje,
    Ook deze blog geeft weer hoe je het in Ijsland naar de zin hebt en das voor mij iedere keer weer prettig te weten :)
    Het eten van de verschillende traditionele ijslandse gerechten vind ik super knap, blehhhh als iets al zo stinkt zou ik er geen hapje van nemen, hoop dat je er ook niet van aan de ........ raakt ;)
    Inderdaad is het aftellen begonnen! aan de ene kant is het 4 HELE weken aan de andere NOG maar 4. Zeker omdat je samen met Margro nog heel wat gaat ondernemen zal het waarschijnlijk voorbij vliegen, maak dus aub veel aantekeningen en foto's zodat je dat weer tot een blog kunt vormen, voor ons leuk maar ook voor jezelf!
    Wens jullie komend weekend veel plezier! Niet teveel brennivin he!

xxx Mam

• 03 Februari 2012 - 13:12

Margootje:

Hahah was een leuk avondje he ;) Ik vond het echt heeeerlijk al dat eten! De fotos zijn geweldig =)
    tot zo Kimmie!!

• 03 Februari 2012 - 13:12

Papa:

bah wat ben jij een vies ding zeg dat heb je van je moeder niet van mij ja gaan nu echt aftellen tot het volgende blog xxx

• 03 Februari 2012 - 13:17

Sas:

hoooooooooooiii

owwww ik had zooo graag nog meer vieze gezichten willen zien :D
    maar wel stoer van je dat je het toch geproefd hebt!!!!
    en over 4 weken gaan we er een knapfuif van maken...zonder salsa muziek ;)

xxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 03 Februari 2012 - 13:18

Lynn:

Het enige wat ik hierop kan zeggen is; RANZIG!!!

Haha leuk verhaal zus.

Xxx

• 03 Februari 2012 - 14:36

Tant:

Ik ben trots op je!!!! En snap dat je het weg hebt gespoeld met bier. Maar je kunt er nu wel over meepraten. Dat stoere heb je vast van ome Ruud die heeft laatst meelwormen gegeten (vetzak) wij gaan vast aftellen xxx

• 04 Februari 2012 - 01:09

Marco:

Leuk verhaaltje weer...;) en het water loopt me in de mond bij het lezen van al dat lekkere eten... als ik jouw was had ik die schapenballen geproefd.. haha.. :P:P jam jam

• 05 Februari 2012 - 23:08

Crista:

leuk weer!!sluit me aan bij vorige reacties!echt knap dat je het geproefd hebt!al weer zin in het eten van moeders???geniet nog lekker zal snel gaan die 4 weken!(die zijn inmiddels al bezig)mis je xxx

• 13 Februari 2012 - 16:26

Mary:

zo jij durft! ziet er lekker uit! ha,ha!
    straks weer boerenkool met worst!
    nog maar een 3 weken ofzo!
    dan ben je er weer gezellig!
    we missen je wel hoor!
    geniet nog maar even!