Witte kerst
Door: kimhaarbrink
Blijf op de hoogte en volg Kim
28 December 2011 | IJsland, Reykjavik
De vorige keer ben ik geeindigd met te vertellen dat we een greentraining kregen. Die hebben we inmiddels gehad en we krijgen er zelfs nog een soort van toets over :o We hebben uitleg gekregen over wat het hostel allemaal doet om zo groen mogelijk te zijn. Bijvoorbeeld heel ernstig afval scheiden en recyclen, zo weinig mogelijk water gebruiken, de verwarming niet te hoog zetten, en nog veel meer wat ik me allemaal even niet kan herrinneren! Dus dat word wat, die toets! :p
Op maandagavond zijn we weer naar een concert geweest dit keer in KEX hostel, het concert stelde weer weinig voor... Geloof dat er 20 minuten gezongen is, maar het was wel een gezellige avond! Helaas moesten we om half 11 wel de laatste bus pakken (of een half uur lopen door de sneeuw, dus wij kozen voor de bus!)
Verder heb ik weer veel kaartjes en zelfs cadeautjes ontvangen! Bedankt weer allemaal! Super lief! Margo en ik hebben er inmiddels een beetje een wedstrijd van gemaakt wie de meeste kaartjes heeft ;) en ik sta voor haha!
Donderdag hebben Margo en ik voor het eerst 'alleen' achter de receptie gestaan in het hostel. We waren natuurlijk wel samen dus dat scheelde wel! Het was me wel een dag! We begonnen om 7 uur omdat we zouden helpen met het ontbijt klaarzetten. Daarna gingen we LEUK afval scheiden... Nou ik kan jullie vertellen, dat is niet echt prettig om 7 uur smorgens en op een nuchtere maag! Het stonk! We hebben wel verschrikkelijk gelachen, al weet ik nu niet meer zo goed waarom :p Vanaf 8 uur waren we dus met zijn 2en bij de receptie en het begon al goed doordat er mensen opgehaald werden voor een tour maar die mensen sliepen nog... Die moesten dus wakker gemaakt worden, die eer was aan Margo en die vond het best leuk om een halfnaakte fransman aan te treffen in de deuropening ;) Verder hebben we goed kunnen oefenen die dag en hebben we natuurlijk ook erg gelachen!
Vrijdag waren we vrij en zijn we naar het nationaal museum van Reykjavik gegaan. Daar zie je allerlei objecten uit de geschiedenis van IJsland en wij vonden het aardig interressant want we hebben er ongeveer 3 a 4 uur rondgelopen!
Zaterdag hadden we kerst telefoondienst van 11 uur tot 15 uur, het was de bedoeling dat we de telefoon om 11 uur op zouden halen in het hostel en dat hebben we ook gedaan. De receptie was gesloten maar als gasten echt iemand nodig hadden dan konden ze bellen en dan moesten wij naar het hostel komen. (Het is voor ons 10 minuten lopen.) Om 13 uur werden we gebeld, we hoorden alleen niks. Voor de zekerheid gingen we dus naar het hostel, het was inmiddels erg hard gaan sneeuwen en waaien dus het duurde iets langer dan 10 minuten. Toen we daar aan kwamen was er niemand die onze hulp nodig was... :( Toen hebben we maar besloten om tot 15 uur in het hostel te blijven voor als er weer gebeld zou worden. S'avonds hadden Margo en ik bedacht om lekker uit eten te gaan, vanwege kerst! lekker luxe! :D Alleen kerst is nogal een big deal hier en er reden geen bussen en er zijn ook weinig restaurants open met kerst... wij hadden uitgerekend en uitgezocht dat het restaurant open zou zijn en dat het ongeveer een half uur lopen was. Toen we bij het restaurant aankwamen was ie helaas toch gesloten... grrrr! Dus uiteindelijk waren we na ruim een uur gelopen te hebben weer thuis en hadden we nog niks gegeten... Toen maar een stokbroodje in de oven gedaan, was een erg lekker kerstdiner! :s
Zondag(1e kerstdag) hadden we weer dezelfde telefoondienst maar omdat we s'avonds een kerstdiner hadden gepland in het hostel met wat collega's en gasten zijn we in die tijd gewoon in het hostel gebleven om te koken en voor te bereiden. Ennn er was die nacht zoveel sneeuw gevallen! :o Zoveel sneeuw had ik nog nooit gezien, dus we hebben eindelijk een sneeuwpop gebouwd! Het kerstdiner s'avonds was erg gezellig. Lekker eten en lekker drinken ;) en gezellige mensen. Op de terugweg snachts hebben Margo en ik nog even een kerst/sneeuw engel gemaakt! :)
De volgende dag (2e kerstdag) hadden we weer dezelfde dienst en toen we om 11 uur in het hostel aankwamen wist onze collega ons te vertellen dat er rond 13 uur iemand op de bel zou gaan drukken... Toen zijn we maar tot 13 uur in het hostel gebleven. Daarna lekker naar huis gegaan want onze huisgenoot had de dienst die om 15 uur begon dus hij kon mooi de telefoon voor ons meenemen! Die dag hebben we verder gewoon lekker rustig aan gedaan.
Gister en vandaag weer gewoon de hele dag aan het werk. Ik begin nu wel te merken dat ik dingen nu snap en alleen af kan. Het systeem is erg moeilijk dus het duurt even voordat je dat door hebt.We hebben inmiddels onze 1e check in helemaal zelf gedaan. Veel boekingen gemaakt, excursies geboekt en vragen beantwoord! Het gaat steeds beter en in het hostel zeggen ze dat wij het snel oppikken en leren! Altijd leuk om te horen ;)
We zijn nu aan het bedenken wat we met oud en nieuw gaan doen.... Dat lezen jullie wel in het volgende verhaaltje, volgend jaar! ;)
28 December 2011 - 17:22
Jill:
YES! ik ben weer de eerste;)
Weer een super leuk verhaal:P ik zou het ook niet erg vinden om een half naakte fransman te zien;) maar dan moet die wel knap zijn:P
Fijn dat ze daar ook vinden dat jullie het goed doen dat is altijd leuk om te horen!
xxx -
28 December 2011 - 17:27
Lynn:
Weer een leuk verhaal!:)
Weet je zeker dat je met toerisme verder wilt en niet journalistiek?:p haha!
Leuk dat jullie zoveel kaartjes en cadeautjes krijgen van iedereen. Zo weet je toch dat er aan je gedacht wordt:)
Hopelijk krijg je ons pakketje nu ook snel zodat je daar ook weer van kan gaan genieten!
Happy new year! (Maar we pingen nog)
Xxx -
28 December 2011 - 18:12
Sas:
Leuk leuk leuk.....
Ja ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen Haha heb je gisteren nog gesproken!!
Ik hoop toch dat je in het nieuwe jaar eindelijk eens het noorderlicht gaat zien.. En misschien ook wel een halfnaakte fransman wakker mag maken ;)
Ciao
Xxxx
28 December 2011 - 18:47
Mam:
Hoi kind,
Qua eten 1e kerstdag doen we dat volgend anders over, was toch best balen dat jullie er niet eens een gezellig etentje uit konden slepen! Met uitzondering 2e kerstdag dan hè!
Wat betreft die wekdienst? Kan dat niet telefonisch, nu was er een appetijtelijke fransman maar kan natuurlijk ook creap zijn?! Moeder spreekt hier hè, uutkieke!!
Super dat jullie het zo "snel" oppakken werkt lekker als je van wanten weet.
Voor wat betreft oud en nieuw moeten we nog eens ff bedenken hoe we dat doen, het is bij ons een uur eerder 2012!
Succes met je green info, wanneer toets?
Groetjes ook aan Margo natuurlijk en tot skypes
28 December 2011 - 18:49
Mam:
Nauurlijk nog ook van pap
Was te snel met entertoets haha -
28 December 2011 - 19:15
Denise:
Hey Kim
Zoals altijd weer een leuk verhaal !
De tweede sneeuwpop die jullie gemaakt hebben vind ik echt leuk :p
Fijne jaarwisseling alvast en we zullen nog wel whatsappen!
xxx Denise -
28 December 2011 - 21:05
Crista:
wat een leuke foto's!sneeuw hier ff nog niet voor te stellen!(vind ik niet zo erg)maar wel erg mooi om te zien!!en je ziet er nog altijd goed uit!!!!dikke knuffel xxx -
29 December 2011 - 05:01
Wendy:
Hey Kim, Leuk om te lezen weer die verhalen en fijn dat je het naar je zin hebt! Fijne jaarwisseling daar!! xxx -
29 December 2011 - 10:59
Leonie:
Hey schat
elke keer weer heerlijk om een verhaal van jou te lezen. Denk dat je inderdaad eens moet gaan nadenken om in de journalistiek verder te gaan. Het leest zo lekker die verhalen van jou:D
Heb je je rooster voor komende week al? Zodat je ook eens met aniek kan skypen:D misschien op d'r verjaardag???
Kus
29 December 2011 - 11:09
Mary:
hallo kim
wat een pak sneeuw zeg!
jij hebt teminste een echt kerst gevoel!
hier is maar saai maar gelukkig niet zo koud!!nou ik wens jou alvast een goede jaarwisseling!
xxx mary -
30 December 2011 - 08:17
Monique Rikmanspoel:
Hey Kim,
Hoorde van Jessica dat je in IJsland bivakkeert. Vond je de winter in Nederland niet koud genoeg :)? In ieder geval veel succes met je stage, veel plezier en geniet van de mooie omgeving!
En alvast gelukkig 2012.