Alweer ruim 5 weken in IJsland
Door: kimhaarbrink
Blijf op de hoogte en volg Kim
09 Januari 2012 | IJsland, Reykjavik
Ik begin nog even bij vorig jaar... :)
Vlak voor oud en nieuw ging er een van onze huisgenoten weg dus we gingen met zijn allen nog even iets "leuks" doen...
Namelijk schaatsen op de ijsbaan in het park achter het hostel... Nou dat is leuk!! De meesten van jullie weten wel dat ik echt niet kan en WIL schaatsen!
Maar omdat ik zo´n leuk gezelschap ben, ben ik natuurlijk wel meegegaan. Het lopen er naar toe was wel erg leuk want het had die nacht en dag weer ernstig gesneeuwd... We liepen in het park dus door ruim een halve meter sneeuw... Die dag ben ik dus ook voor het eerst gevallen! :o Maar gelukkig viel ik wel lekker zacht in de sneeuw :D
Aangekomen op de ijsbaan was ik er goed voor om foto´s te maken! Wat mensen hebben nog geprobeerd om me over te halen (ze hadden namelijk ook van die soort rollators voor op het ijs, zonder wielen natuurlijk en dan zou het me wel lukken...) Nou ik ging het natuurlijk toch echt niet doen!
Oudjaarsdag was eigenlijk best raar, normaal verheug ik me er erg op omdat ik het een erg leuk feestje vind! Maar omdat ik nu niet precies wist hoe het zou gaan lopen was het een beetje vreemd.
In het begin van de avond hebben Margo en ik gewoon lekker (als echte vrouwen) gedoucht, make up gedaan, haren gedaan, champagne gedronken, 6 keer omgekleed :p enz enz...
Rond half tien zijn we naar het centrum gelopen want natuurlijk reden er weer geen bussen! Op dat moment werd er echt al veel vuurwerk afgestoken!
We zijn even naar het downtown hostel geweest om te kijken wie daar allemaal waren maar daar waren we snel klaar. Toen was het rond half elf en zijn we de stad in gegaan om naar een bonfire te gaan waar we uiteindelijk niet aangekomen zijn... We hadden een mooi plekje gevonden op een brug met een mooi uitzicht op de stad. Daar zijn we blijven staan om naar het vuurwerk te kijken en foto´s te maken, op dat moment leek het echt al middernacht, zoveel vuurwerk werd er afgestoken! Om elf uur werden Margo en ik natuurlijk al meerdere keren gebeld uit Nederland want daar was het al twaalf uur dus dat was wel grappig :D Toen het echt twaalf uur was hebben we onze 2e fles champagne geopend (die we in een rugzak meegenomen hadden!) en hebben we de champagne gedronken uit plastic bekertjes, samen met 2 Fransen die ook op de brug stonden om naar het vuurwerk te kijken. Daarna zijn we weer richting het centrum gelopen en zijn we ons nog kapot geschrokken omdat er een vrouw al koprollend van de stoep af viel en niet meer op stond! Ze bewoog ook niet... Dus wij zijn er naartoe gerend maar toen we daar aankwamen waren er ook al andere mensen bij. De vrouw lag te huilen op straat en uiteindelijk bleek dat ze gewoon hartstikke dronken was! Pffffff! Dus toen zijn we maar weer doorgelopen. Rond een uur of twee zijn we naar een club gegaan, Nasa. De muziek daar was echt hartstikke leuk, het was wel heel rustig maar we hadden genoeg aan de mensen die er wel waren. Wat lopen er toch een vreemde mensen rond! Allemaal zoooo dronken! Bijvoorbeeld: Een man die de hele tijd tegen een meisje aan stond te rijden en haar aandacht vroeg en vervolgens met haar vriendin naar huis ging?! Een meisje die zo dronken was dat ze gewoon op de grond lag te roken (roken mag hier echt niet in clubs!), haar vrienden kregen dr ook bijna niet overeind, 3 australiers die ineens in hun boxershort op het podium stonden te dansen tijdens een optreden, even werden ze eraf gestuurd maar 3 minuten later stonden ze er weer en zijn ze er ook niet meer af gegaan... Al met al was het een erg leuke avond en lagen we om half zes in bed!
De week na oud en nieuw begon ik aan mijn 1e avonddiensten, dat was even wennen maar op zich geen probleem voor mij! Ik ben nou eenmaal een avond/nacht mens! :D
Deze week heb ik ook eindelijk het pakketje gekregen van mijn ouders en zusjes, waar ik al 2 weken op aan het wachten was :o Daar zaten wat spulletjes in die ik vergeten was en cadeautjes!! Heel lief!
Donderdag 6 januari kwamen de moeder en de tante van Margo aan wat natuurlijk heel leuk was voor haar! Margo had het hele weekend volgepland met van alles en vond het ook leuk als ik ook mee ging, dus dankzij haar heb ik een erg leuk en druk weekend gehad! Zaterdagmorgen zijn we eerst even het centrum van Reykjavik in gegaan, smiddags zijn we naar de Blue Lagoon geweest!
Was echt super lekker! Alleen had ik graag geweten dat het zo slecht is voor je haar! :O Het voelt nu nog als touw en krijg het steeds bijna niet doorgekamt! S´avonds zijn we lekker uit eten geweest en daarna nog naar the vulcano show. (Een film in een bios over de vulkaanuitbarstingen in IJsland).
Het heeft inmiddels een paar dagen geregend waardoor alle sneeuw begint te smelten en de wegen net rivieren worden. Ook word het natuurlijk spekglad...! Hartstikke gevaarlijk! helemaal voor mij ;) Natuurlijk ben ik ook alweer gevallen... Gelukkig niet zo hard! :)
Zondag zijn we rond elf uur smorgens naar Reykjavik gegaan en hebben we daar lekker ontbeten. Om 1 uur moesten we in de haven zijn want we gingen walvis spotten. Ik heb al eens walvissen gezien en dolfijnen ook dus ik ging voor de orka´s!! Die hadden ze van de week namelijk nog gezien tijdens een boottocht.
Het was niet eens zo koud die dag maar natuurlijk is dat op een boot op zee wel anders dus ze gaven al aan dat je een speciale overall aan kon doen of een water en wind dichte jas. Ik ging voor de jas over mijn eigen jas! In het begin was dat best goed vol te houden maar na een uur kreeg ik het toch wel koud. Inmiddels hadden we nog steeds geen visjes gezien dus ben ik maar even op gaan warmen met een warme chocomel. Daarna weer met volle moed naar buiten gegaan maar helaas hebben we tijdens de hele boottocht niks gezien! En bedankt Willy! :( Dat is natuurlijk balen maar ik vind het ook wel weer wat hebben want het blijkt wel weer dat de natuur en de zeedieren het zich niet af laten dwingen... Zo is het nou eenmaal. We hebben wel een nieuw kaartje gekregen zodat we nog een keer kunnen gaan en hopelijk wel wat zien! Daarna zijn we weer lekker uit eten gegaan :D
En toen zat het weekend er alweer op en ben ik alweer aan het werk... :o Wat gaat het toch snel... En het sneeuwt weer, en er is nog meer op komst! Inmiddels weet ik wel dat ik 100 keer liever sneeuw heb dan zo´n ijsbaan die we de afgelopen dagen hadden! Straks ga ik sneeuw nog leuk vinden?!
09 Januari 2012 - 16:16
Jill:
Joehoeee weer de eerste :P ook dit verhaal is weer erg leuk:) al wisten we natuurlijk het meeste al! xxx -
09 Januari 2012 - 16:58
Mam:
Ik schijn jill niet voor te kunnen zijn haha maar das niet erg!
Het is weer een top verhaal Kim, fijn dat je nu ook kon melden dat PAKKET eindelijk gearriveerd is ;)
Inmiddels ben je wel al 2 x gevallen, blijf je wel uitkijken! Wil je graag zonder botbreuken weer terug :)
Fijn dat je zo betrokken bent geweest bij het bezoek van/aan Margo, doe ze vanavond maar de groeten namens mij!
En eet smakelijk natuurlijk!
Ach de visjes nog ff niet gezien maar die kans is er nog steeds.
Blijf genieten van alle leuke, bijzondere, gekke, idiote, vreemde, geweldige dingen of situaties!
Dikke knuffel en tot Skype xxx pap en mam -
09 Januari 2012 - 18:06
Flora:
Superleuk bericht!! We zullen je de volgende x waarschuwen als je weer gaat badderen hi hi.
Nu ook het hele verhaal va o en n. Nice! Wat een maffe mensen zijn er toch!
Veel plezier verder en we wachten weer op je volgende update ;) -
09 Januari 2012 - 18:44
Crista:
telepathie weer zet ik es mijn computer aan heb jij iets geschreven!!!wat een leuke foto's weer!knuffel xxx -
09 Januari 2012 - 19:17
Denise:
Hey Kim,
Ik blijf je verhalen leuk vinden :)
Wat heb je naar mijn idee ook al veel
leuke dingen kunnen doen.
Veel plezier bij de dingen die je komende week gaat doen ( dat ga je volgens mij vast wel :p ) en werkse !
xxx Denise -
09 Januari 2012 - 20:26
Lynn:
Hai zus,
Leuk verhaal weer.
Eindelijk is je pakketje er!
Dat werdt tijd!!
Ben blij dat je het leuk vind..:D
En ja gevallen........ heb je die dingen niet om je voeten dan?:P haha die je van tante en ome ruud hebt gekregen?:P
Misschien een idee??:P hahaha.
Have fun out there!
Xxx je zussie -
09 Januari 2012 - 20:27
Lynn:
Bedankt he;)
Voor de foto!!!!!!!!!!!!!!
(ik lees dit net voor ik naar bed ga.......)
i luv joe toe!:P haha -
09 Januari 2012 - 20:39
Leonie:
Hey moppie,
wat een heerlijk verhaal weer. En wat fijn dat je zo geniet. We moeten snel weer eens skypen want we hebben elkaar al weer veel te lang niet gezien/gesproken.
Nog wat leuks op de planning deze week?
Dikke kus -
09 Januari 2012 - 21:04
Pap:
zijn weer leuke foto's kim en ik hoop dat je de volgende keer wel willy ziet en uitkijken met buiten lopen xxx papa -
10 Januari 2012 - 18:57
Sas:
haj haj
Ik had al via mijn telefoon gereageerd,maar dat is niet aangekomen. Maar ik zei toch dat je sneeuw leuk ging vinde :P:P hihihi
en stinkerd je hebt mij helemaal niet verteld dat je al 2x gevallen bent!!!!
Ik zal trouwens Willy ff bellen dat hij langs moet komen en dat hij niet zo flauw moet zijn om zich te gaan verstoppen.
nou doe voorzichtig met het ijs. en hou jezelf heel
xxxxxxz -
10 Januari 2012 - 20:53
Anja[ Margo S Mams]:
we vonden het leuk dat je er bij was kim nog heel veel plezier daar -
11 Januari 2012 - 16:30
Clemens Heerdink:
Hee Kim,
Wat een leuk verhaal over de winter, oud en nieuw, de Blue lagoon etc op IJsland. Mooie ervaringen allemaal.
Ik wens je een heel mooi, goed, gelukkig en gezond 2012. Je ziet er overigens geweldig uit! -
15 Januari 2012 - 17:41
Mary:
ha kim!!
bedankt voor je leuke kaart!
en wat heb je weer veel meegemaakt zeg.
ik ben blij dat het allemaal zo goed met je gaat daar !het is ook net of je gewoon bij ons bent.
zeker nu met cris haar whats app!HA,ha! super leuk!(ze lachen ons al uit hoor)
tja gaaf toch het is net of je naast ons staat mee te praten.
en weer gevallen! ziet er ook wel heel erg gevaarlijk uit op de foto!
kijk maar uit daar!
nou kim de groetjes maar weer!
xxx mary